WBW new constructing library Folkwang. Competition.

3. Dezember 2020

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Process: Competitors.

Urban improvement: The new creating complements the historical monastery ensemble and thus clearly relates to the listed context. The design and style has the cour d? Honneur in its geometry by finishing the edge in the square given by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is therefore the guiding principle for the building design and style devoid of restricting the independent architectural and design and style language. In the same time, the alignment of the building edges around the courtyard level enables the view for the adjoining open space involving the auditorium as well as the cafeteria. By layering the structure, the design reacts for the urban limits from the monastery complicated, orientates the library towards the residence and thus clearly assigns the new creating for the historical ensemble. The significance with the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing on the reading area, the "window towards the courtyard", corresponds together with the other buildings. A gate circumstance is developed involving the library plus the administration wing, which leads in the square in front with the cafeteria for the cour d? Honneur. The new creating closes the edge of the courtyard to Klemensborn along with the space in front of your cafeteria is specified.

Building idea: The constructing is entered in the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard and also the upper floor kind the building which is perceptible from the cour d? Honneur. Here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume on the most important floors into zones of various spatial effects and high quality of encounter. The overlapping geometries of your ceilings make thrilling visual relationships. University and library use are accessed separately and may thus be operated independently of one another: The seminar rooms around the basement floor and also the professors' offices on the gallery degree of the courtyard floor are connected via a separate staircase. Access turnitin plagiarism checker for the library with reception, distribution counter and media location is around the courtyard https://extension.umd.edu/4-h level. Additional central functions are arranged /professional-editing-services-uk/ there on a gallery and are connected through the spacious staircase.

Material: The facade in the library is intended as a directional cladding produced of metal. More elements for example the street-side wall on the basement plus the frame in the constructing access are planned in all-natural stone. Subordinate space closures are produced of glass of unique transparency. Set bodies for example the elevator along with the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square might be restored to its original size. The historical paving is going to be supplemented and also the topography on the developing access will be adapted for the requirements. In contrast, the adjacent open space among the auditorium and the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities of your various courtyard places of your monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent for the gate constructing is going to be closed, thereby strengthening the importance in the gate constructing.

WBW new creating library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.